Met een autoverzekering gedekt tegen krassen

Niets is er zo vervelend als een nieuw aangeschafte auto die binnen een paar dagen volgekrast is door de hangjeugd, paaltjes of door weersomstandigheden. Lakschade kan een behoorlijke doorn in het oog zijn en het kostenplaatje die daaraan verbonden is levert je waarschijnlijk een hoop irritaties en kopzorgen op. Met een goede autoverzekering kan je tegen dit soort schade gedekt zijn. Maar je bent niet met alle soorten verzekeringen gedekt tegen lakschade!

De WA-verzekering is handig voor anderen

De wettelijke aansprakelijkheid zorgt ervoor dat iedereen in Nederland en overigens ook in de rest van de Europese Unie aansprakelijk kan worden gesteld voor schade die hij of zij heeft verricht aan een ander persoon en diens auto. Dus mocht je per ongeluk tegen een auto aanrijden of met een winkelwagentje de lak van een auto beschadigen, dan ben je in ieder geval verzekerd tegen deze onkosten. Deze autoverzekering is verplicht en heb je dus altijd af te sluiten. Maar mocht je zelf tegen een paaltje aanrijden, dan betaal je nog wel steeds alle schadekosten.

Met een beperkte casco dekking kom je al een eindje verder

Dit is eigenlijk de tussenvorm als je niet al te veel geld wilt betalen voor je autoverzekering, maar wel gedekt wilt zijn voor een hele hoop vormen van schade. Het is heel erg afhankelijk van de premie en de verzekeraar of lakschade hier ook onder valt. Over het algemeen helaas niet; als je auto bijvoorbeeld schade oploopt door vervoer vanwege een motorisch mankement of een ongeval, dan loop je de kans dat tijdens dat proces de auto bekrast wordt. Hiervoor ben je niet verzekerd met een beperkte casco verzekering.

De All Risk autoverzekering helpt je uit de brand

De naam zegt het eigenlijk al, met dit type ben je vrijwel overal voor verzekerd. De regel is over het algemeen, hoe hoger de premie, hoe beter je bent verzekerd. Er blijven echter nog wel uitzonderingen over, zelfs bij de All Risk verzekering. Voor het volgende kom je namelijk niet in aanmerking als het gaat om dekking:

 • als je geen rijbevoegdheid hebt;
 • als je de schade opzettelijk hebt veroorzaakt;
 • wanneer het gebruik van het voertuig voor verhuur, bedrijfsmatig vervoer van personen of voor andere doeleinden dan in de polis genoemd wordt, schade oploopt;
 • schade als gevolg van slijtage, roestvorming of van constructiefouten.

Roestvorming valt er dus niet onder, lakschade over het algemeen wel, mits de reparatiekosten hoger zijn dan het eigen risico.

Vergelijk de verzekeringen

Er zijn in Nederland tal van autoverzekeringaanbieders. Naast de verplichte WA-verzekering is het absoluut aan te raden om een All Risk verzekering af te sluiten voor auto’s die jonger zijn dan 4 jaar. Vaak kan je bij een beperkte casco zelf extra voorwaarden opnemen zodat je toch beschermd bent tegen krassen op je dure laklaag. Om er zeker van te zijn dat je echt een goede aanbieder hebt gevonden is het handig om al die verschillende polissen met elkaar te vergelijken. Je kunt dit makkelijk doen met de autoverzekeringen van Netpolis. Deze site biedt een vergelijkingstool waarmee je zelf je voorkeuren op kunt geven. Daaruit volgt dan de best passende aanbieder waarna ze je vervolgens kunnen helpen bij het opstellen van een offerte. Een goede dekking tegen lakschade is goud waard
.

Autoverzekering lakschade Netpolis

3 gedachten over “Met een autoverzekering gedekt tegen krassen

 1. Ik had een beschadiging aan de bumper van mijn Mercedes.
  Bij verschillende autoschadebedrijven het antwoord was dat spotreparatie niet mogelijk was.
  Bij Ard, dat was wel mogelijk.
  De service en het uitvoering waren uitstekend en professioneel en de schade was hersteld zonder sporen van reparatie.
  Ik raad hem zeker aan.

 2. Ik ben in het bezit van een BMW E39 M5, en wil deze zo lang mogelijk behouden en wel in een zeer goede staat. Na het ontdekken van wat roest aan de achterste wielrand een afspraak gemaakt en op Vrijdag naar Ard gebracht. Toch wat huiverig voor het uiteindelijke resultaat, het betreft toch een hele aparte auto en ik vertrouw daar lang niet iedereen mee. Ard is er dezelfde middag nog mee begonnen, op Zaterdag mee verder gegaan en de Maandag daarop kon ik hem weer ophalen. Ard hield mij in de tussentijd van elke stap met foto’s op de hoogte, en nam echt de tijd om het werk zo goed mogelijk te doen. Ik was zeer aangenaam verrast toen ik de auto ophaalde want deze staat er weer superstrak bij en van de hele reparatie is niets meer te zien. Echt vakwerk, ik ben niet snel tevreden maar hier neem ik mijn petje voor af. Ik kan Ard dan ook van harte aanbevelen en zal niet aarzelen de M5 daar met een gerust hart neer te zetten als dat ooit nog eens nodig mocht zijn. Ard, bedankt!

 3. Ard is een hele vakkundige en sympatieke man die zijn klussen met passie doet. Kom al een aantal jaren bij Ard en ben altijd zeer tevreden.
  Dank daarvoor Ard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *